Wednesday, August 24, 2011

Apple pie yang terbaik dari ladang Switzerland

assalamualaikum..

bercakap pasal menu dari mimpi sampai mengigau aku teringat akan apple pie! first time aku jadi macam tu! entah hape hal pun tatau. mungkin aku rindu dia! yeahh memandangkan tinggal bape hari je aku akan duduk rumah before masuk U better aku masak bende2 yang aku nak masak! aku teringin nak makan apple pie ala McD! so aku pun google resepi dia! dah dapat memang aku tak tunggu ah! terus angkat kaki pergi beli barang2! bab memasak aku memang rajin tahap dewa! woot2** for certain masakan je lah aku rajin! lagi2 kalau masakan western memang aku paling rajin! sebab senang dan mudah!


ta nak sembang lama! aku terus buat! excited gilerrr dah macam Chef Anis Ideal tu huh! aku adore dia kot! dah la comel, kecik lagi pandai masak!! mama pernah cakap "kalau nak masak pape tu huh tengok YOUTUBE dulu, tengok macam mner dia buat baru lah buat sendiri!" tapi aku dengan angkuhnya tak tengok any video untuk buat apple pie tu! Main buat je ikut resepi buta2! Last2 aku yang tak puas dengan hasil masakan aku sendiri! Terasa macam nak tabur je apple pie buatan aku tu kat ayam2 yang berkeliaran di belakang rumah! inti dia memang sedap tapi doh dia?

kali nih aku fail buat apple pie tapi lepas nih aku akan improve lagi sampai jadi TERBAIK dari ladang thra! ha3! =] no matter what Apple pie McD lagi best!




masyaAllah...

apple pie aku yang tak jadi!


















SELAMAT BERBUKA!




3 comments:

Eqin Wahab said...

nanti post kat eqin heeee :D

Shiro Petta Petto said...

hahaha... nanti aku balik perak kau masak untuk aku...

thra said...

eqin = dont believe to my copu paste recepies! nnt tak jdi!

shiro = asal awkward bangat panggil shiro nih! no aku takkan buat the yuckks apple pie!