Friday, May 18, 2012

Thank you


assalamualaikum..

i miss babah lots! Allah always hear my dua's everydayyy every second..
I miss him.
Lets pray for my babah!
He works hard than i'm! He work because of Allah and for his family.
He never gave up.I know he done his best for us!
I love u babah!
thank you for supporting me and giving me a lots of kasih sayang.Same goes mama! Both of you complete my life! 
Thank you and Alhamdulillah Allah..

Wednesday, March 28, 2012

masih rasa

assalamualaikum..

sejak kebelakangan ni aku tak produktif dari segi tanggungjawab.mungkin aku sudah lali dengan kehidupan sibuk yang aku pilih.memang aku sudah sibuk dalam mengubah kehidupan aku sendiri.memang susah kalau hidup ni ramai yang terlalu menjaga tepi kain tapi aku ucapkan terima kasih kerana mereka masih mengingati aku walaupun aku sudah tak seperti dulu. tapi satu perkara kena ambil tahu.jangan terlalu suka mengarah aku untuk buat yang terbaik lalu bercerita pada dinding masing2. ahhh aku terasa tapi aku masih lagi suka sebab mereka bercakap dan menjaga aku.mereka ingat akan aku dan terima kasih.biar lah sakit tapi itulah yang mendewasakan aku untuk jadi lebih baik dan dewasa nanti. terima kasih untuk yang masih lagi menjaga.
betullah keputusan sekarang takkan mampu berterusan jika diri sendiri tak tetap dalam pemikiran..biarlah aku yang senyap lalu bersuara daripada mereka susah dalam menjaga kehidupan masing2

Saturday, March 17, 2012

spontan sabtu

assalamualaikum..
hari ni thra ada KI! what KI means?It mean Kena Involve jatuh hukum wajib kalau ta nak carry modul untuk sem depan. Alahaiiii... terasa macam ape je pagi2 ni dengan keadaan mata yang sedikit menyakitkan.but what ever happen I should give chance to feel it because everything comes from my heart.. Anything can be posible with willing heart dear..
yesterday we celebrated ayu's birthday and got lot of fun of cos for sure la kan..and thanks for being nice friend with me and we can be closer like before.I just miss you dear .and fatin always said "duit boleh dicari tapi kawan yang baik hanya sekali." haahaah itu I yang menambah. Bout my koko I took Pengucapan awam and its really fine to be active after this.not touch my weekend.and I really need my vacation to relaxxxx my mind and soul. hahaha and now I miss mama babah and yellow thing include you. hehe
got to go now.
assalamualaikum..


Thursday, March 15, 2012

spontan menulis

assalamualaikum..
alhamdulillah untuk hari ni.
setelah lama melihat gelagat manusia aku semakin redha dengan mereka.
ada yang lebih mahupun kurang tapi tak perlu risau sebab itu semua kelemahan dan kelebihan masing-masing.Terima dengan seadanya kerana tak semua manusia hadapi perkara yang sama.

Sunday, March 11, 2012

Spontan Sayang

assalamualaikum..
kepada teman2 yang berstatus PENAT SEKALI thra minta maaf sebab tak dapat bersama2 minggu ni dengan korang. (^__^)"
Aku dah start kuliah minggu lalu dengan jadual yang sangat pack macam susunan biskut Marry dalam kek batik makcik kafe! owh serius pack sekali.Most kelas start pukul 8.30 pagi dan "sebaik2 rezeki carilah pada waktu pagi" wallahhh memang sesuai pun ! a bit harder to accept the schedule but as UiTM students we have to be strong and tough to face all of them.. Dengan KOKO ye yang tak mau jugak mengalah! Nasib baik la kelas KOKO tak kacau weekend!!
YaAllah kuatkanlah semangatku untuk hadai semuanya dalam satu masa. Rugi rasanya kalau tak rebut kedua2 rezeki.
Dan buat mereka2 yang bersama aku sila kita sama2 kuatkan semangat. Tentu kita pasti akan berjaya bersama2 . Macam Fatin cakap "Tiada soal gagal tapi hanya ada Putus Asa saja." Sama macam kehidupan. Tiada istilah gagal sebab selagi kita tak brputus asa kita sentiasa ada masa depan yang cerah.
Untuk menjadi seorang yang kuat mohonlah pada Dia sebab mama kata kekuatan datang dari Dia! Selagi kita mengharapkan kekuatan Dia tentu Dia akan kasi sebab Dia Maha Pemurah. (^_^)
REBORN!

Friday, March 2, 2012

25 THINGS


assalamualaikum..

1.Hari ni Hari Jumaat! Alhamdulillah.
2.Niat nak balik KL.
3.Demam pulak pagi2..ahh aku dah agak dah!
4.Sebab malam tadi bersin tanpa henti 24jam! Kau hado?
5.Semalam jumpa Dalila! She's goin to fly to Japan this 22rd Mac! sobs2.
6.I've print all my pictures!
7.Malam tadi daftar kos lalu terDROP kos! puihhh mampos nak kena talkie2 dengan officer HEA.
8.Aku dah agak mesti kena berleter punya dengan makcik2 yang jaga kaunter tu.
9.Kawan aku langgar kereta lelaki melayu yang ala2 bangla sembang ye.
10.Kalu boleh aku nak pergi Perancis tanpa fikir 2kali. Perancis atau Jerman?
11.End up aku amik Bahasa Ketiga : Perancis!
12.Kak wani kata "Amik la bahasa yang thra minat sebab nanti kena belajar 3sem!"
13.Cik Adah selalu kasi kata-kata semangat dekat aku!
14.Buat Ani i know u can be someone girl!
15.Atin! we together can be success in our study and our SA!
17.En Aizuddin can be one of KMC this May! <---please pray for this!
18.I wanna be one of the good student in UiTM Shah Alam.
19.I think i missed out 16! Forget it! Number cant be a liar.
20.Owh macam2 aku baca dekat dinding! MasyaAllah... as i still can be one of your trust!
21.Untuk kawan2 aku tak rasa kau boleh jadi yang tabah masa depan kalau sekarang masih lagi lemau nak hadapi yang susah.
22.owh malas dah ni.
23.Isnin sudah mula kuliah!
24.ok2 dah nak stop ni.
25.Ok stop!


HAVE A NICE DAY

Thursday, March 1, 2012

Berikan dia peluang







alhamdulillah
Dalam hidup ni kita tak boleh hidup sorang2! sebab kita ada Pencipta. Macam Kawan Matlutfi cakap "Selagi hang bergantung pada yang tak mati!" dalam betul ayat tu kalau kita renung betul2. Bukan susah pun kalau nak tadah tangan lalu meminta. Sebab


Dan apabila hamba-hambaKu bertanya kepadamu mengenai Aku maka (beritahu kepada mereka): sesungguhnya Aku (Allah) sentiasa hampir (kepada mereka) Aku perkenankan permohonan orang yang berdoa apabila ia berdoa kepadaKu. Maka hendaklah mereka menyahut seruanKu (dengan mematuhi perintahKu), dan hendaklah mereka beriman kepadaKu supaya mereka menjadi baik serta betul. (al-baqarah:186)



Buat kawan aku yang sedang bertarung nyawa di ICU Ipoh aku doakan agar kau terus kuat! Kesian ibu kau. Kau patut sedar dan kesat air mata dia. Ibu kau tunggu kau Mior. Aku tau kau kuat! Bertahanlah untuk seketika kawan! InsyaAllah Allah akan menolong hamba-hambaNya.Mior kawan aku dari aku bangku sekolah lagi. Untuk mencari rezeki dia keluar bekerja. Malang tak berbau dia dilanggar lalu dikejarkan ke ICU. Ada darah beku di kepala dan seluruh tubuh sakit perit dan berbalut. Hanya doa yang dipohon agar dia terus bertahan.
Al-fatihah....


Wednesday, February 29, 2012

my dear Rohani

assalamualaikum..

owh since i got text from Fatin "thra!" i was like whatttttt??? say what??? (-__________-)" owh no that way i think!
something should pop up and solve everything and hopefully Allah will help us! ahhh i always remind myself to not be a loser or something worse because thats really ridiculous yow! yow! yow! Oh tolong la my friend! i really hope you can stand all of this problem. I know this is not easy and difficult but please be strong!
Kekuatan adalah datang dari mental bukanlah fizikal! (^_^) i know u can do it babe! I know!
Eventho i can face all this problem same goes to you la! We faced it together before and why not for our future too??? I know you can! You such a very nice daughter , anak solehah, never miss solat and quran and this is just a small thing! Dont give up or else you only make myself lemau2 je! You one of my friend which i really need
when i cry
i got headache
when i got no money
when i got no time to think bout chemistry
when i got more money to treat you
when i got gossip bout my family
when i got high mark
when i check my result
when i want to be KMC
and
everything i've done!

What i really hope you can be strong as strong as you my dear Rohani !

Tuesday, February 28, 2012

Jom Share!

assalamualaikum..



Friday, February 24, 2012

Life from Zero

assalamualaikum..

Setiap perkara yang kita rancang hanya sekadar rancangan manusia tapi yang akan menjayakannya adalah yang Maha Esa lalu kita teruskan juga. Mungkin aku degil kali ni dengan mereka2 yang membantu tapi apa yang aku mampu buat? Bangun2 subuh aku baru teringat perancangan untuk hari ni balik Selangor. Baru teringat! MasyaAllah.... kali ni aku pasrah saja dengan keadaan walaupun Adah cakap "Kita jangan mengalah pada keadaan!"

Kata seorang rakan pada saya, “Hidayah perlu dicari, macam juga jodoh dan rezeki konsepnya Dina" .Benar sekali, hidayah tidak datang bergolek. Akan tetapi ramai yang cuma menanti hati mereka ‘dibuka’ tanpa sebarang usaha. Ramai yang menanti ‘seru’ hadir tanpa berbuat apa-apa. Seperti yang berkata “Aku nak kaya” namun duduk saja goyang kaki, tanpa usaha, maka mana mungkin harta turun dari langit begitu saja. Samada kita sedar atau tidak, setiap hari kita memohon hidayahNya. Setiap hari kita memohon Allah menunjukkan kita kepada jalan yang lurus. Berapa kali kita sebut, baca dan ulang dalam Surah Al-Fatihah. (ٱهْدِنَا ٱلصِّرَ ٰط ٱلْمُسْتَقِيمَ - Tunjukilah kami jalan yang LURUS) Berapa ramai yang benar-benar fahami dan bersungguh tatkala membacanya. Ini peringatan untuk diri juga!
sumber dari Wardina Safiyyah

Nak jugak ada rasa berdegil macam Dr Nini. Dia salah seorang obsesi aku kot. (^_^)" maaflah

Dan untuk kali ni biarlah aku kasi mereka2 berdikari sekejap. Mungkin mereka fikir "Mereka budak baru" tapi fikiran aku pulak hanya nak mereka berdikari saja. Tak lebih dari tu dan aku masih lagi ada rasa bersalah dalam diri. Kita tengok macam mana nanti. Yang masih dijalanan biarlah mereka selamat sampai dari situ aku akan tolong 'guide' dari jauh! ulalaalalala.... (-________-)

Kadang2 aku sendiri tak faham dengan fitrah kehidupan sekarang yang entah celah mana bertukar?? Mungkin aku fikirkan kehidupan masa depan tu lebih cerah kalau semua bergerak seiring dan sekata tapi kalau terkandas tengah jalan kau hanya ada dua pilihan saja Nak teruskan atau tunggu je rezeki Allah turun dari langit? tapi tak semudah tu. Mungkin aku masih lagi baru dan mereka2 sudah banyak pengalaman atau rempah ratus . Nak dibandingkan aku dengan mereka jauh beza dan aku tabik la dengan mereka2 yang berjaya tu. Bagus dan hebat sekali. Nak puji depan2 rasa kekok pulak! heeee ("______")

Dan bukan senang nak hadapi cabaran2 ni. Itu aku tahu dan aku mampu berkata2 tapi masih lagi kurang bertindak sebabnya aku masih disini. Haaaaaa tolonglah Ya Allah...Mama kata bila nak berdoa tu berdoa dengan spesifik! sebagai contoh la " Ya Allah kurniakanlah aku suami yang soleh, yang pandai tangkap gambar so that nanti gambar kawin tak la shaking atau rosak! Then suami yang tinggi supaya nanti tak payah la beli kereta pendek2 sport2 gitu terus beli Alphard Hitam nanti senang anak ramai tak payah susah2 tukar kereta. Besides that nak jugak suami yang kuat berjalan travel2 ni supaya senang la sikit tak payah la nak bodek2 mintak nak honeymoon luar negara! Amin.......

Macam tu je doa nya spesifik sikit. Contoh lain " Ya Allah turunkanlah berat badan aku sebanyak 15KG sebelum Mei ni!" " Ya Allah bantulah aku jadi KMC untuk tahun 2013 ni!" "Ya Allah berilah aku kesenangan untuk jawab paper Programming lalu dapat A+!" Amin....

Itu jelah.


HAVE A NICE DAY!



Wednesday, February 22, 2012

10 today

assalamualaikum..

good day !
1. Atok bersama keluarga Mak njang datang sekejap.
2. Owh aku boleh lupa hari ni hari Rabu 22Feb!!
3. Untuk tengahhari aku goreng ikan meletop2 macam aku bakar mercun papan 16butir!
4. Buat checkup GIGI dengan doktor!
5. Ada sorang makcik tu cakap "Dah kawin ke anak ni??" (^o^) makcik ingat saya ni isteri orang??? DO I LOOK LIKE that?????
6. erm...kurang sikit pilihan untuk kali ni.
7. Eh2 ada pasar malam! singgah sekejap! Parking bapak la jauh padahal 5min je aku jalan2 dekat situ.Beli bandung cincau dengan agar2 untuk mama.
8. Dalila dapat fly pergi Jepun bulan 4 nih!!<---- suka2! Boleh la kirimkan ipad dekat Malaysia!
9. i got kenya long skirt! wut2 (^0^)
10. Semua orang dah start kuliah (-__-)' nak kejar sana nak kejar sini! yang jauh ni tetap la jauh!

HAVE A NICE DAY!


Monday, February 20, 2012

seeFOOD


this movie is really yummy!!!
i wanna watch this movie! no matter what! hahahaha...

Sekejap bukan sesaat


Semakin kita jalan2 sudah menjadi dewasa. Banyak benda yang kita perlu buat keputusan. Banyak sangat sehingga aku rasa fobia untuk meneruskan perjalanan. Bukan senang nak jadi yang terbaik untuk semua yang aku sayang. Mungkin kadang2 aku lebih kan yang biasa dan kurangkan yang istimewa. Bukan senang bro! Tapi semua manusia sedang tengok kau. Inginkan sesuatu yang hebat berlaku pada kau. Tunjukkanlah kehebatan tu. Ah mungkin aku belum terpilih untuk Mei ini. Tapi takkan aku tak mampu gapai yang 5 itu? Aku yakin yang membantu aku mampu dan aku juga mampu.
Babah sebagai pembakar semangat aku. Kalau dulu beliau sentiasa cek Merc Benz yang baru orang tolak kedai untuk dijadikan santapan mata tapi sekarang? Babah lebih memilih kerja sebab negara Malaysia naikkan segala harga barang! Nasib baik la harga tandas masih lagi rm0.30! kalau naik jugak jadi rm0.50 memang aku sanggup balik rumah! Bukan tanda kedekut tapi aku bersyukur dengan tandas rumah yang bersih dan peramah.
Ijazah sarjana muda yang dikejar? Owh bukan! aku lebih inginkan masa depan yang bagus. Ijazah untuk kehidupan sangat penting tapi takkanlah hanya bila tarikh peperiksaan sudah dekat aku pulak jadi Katak bawah tempurung yang tidak mahu keluar bilik duduk diam2 atas kerusi belek2 buku sambil pintu kunci.Takut2 orang datang mintak tolong. Alhamdulillah aku bukan begitu. Lagi musin exam la aku tak lekat dekat bilik.
Untuk yang terbaru tab bersama wifi hanya rm1678 je? bayangkan! (^______^)
stop asking the guy yang berdiri dekat kaunter sambil main tembak2 puaka!
Dan yang terakhir Toksin Masuk Toksin Keluar sangat best!

cukup?

bagus!

KTMB untuk semua kecuali saya!

assalamualaikum..
Officially thra in the houseeeeee! sudah lama i tak pulang ke rumah. and 2 weeks more to go finishing my holiday. It should be due date for me to buy tab! hahaha dont really need that gadget but in order to be update student lorh kena ada la.. as Mr Ray said "Asal la korg menyalin, tangkap gambar sudayyy...."

Attention to all passangers whos goin to Butterworth Bukit Mertajam...the arrival of Senandung Langkawi train is only 3min left! Please make sure all your thing is bring along with you and beware with cheaters! <--- copyright bhaaaa!
Yayah dengan aku macam blur2 "ni train ETS ke KTMB" ok Senadung Langkawi is our train. Ramai gila manusia berbagai kaum mostly Indian! i dont know why but maybe sebab Perak dulu tempat ramai Indian kot. Because i bought Tiket economy so i expect the chair was like dalam bus PlusLiner tu.Besar2 ada kusyen yang empuk sikit boleh adjust kasi degree more than 90 whatever... L4X is our coach and thats L4!! perghhh nak menangis gua tengok kerusi lol!! kerusi dia sebijik macam betik! Macam dalam KTM yang selalu aku naik nak pergi MidValley tu!! ( -___________- )'

Tetibe i saw someone i know! "Heyyyyyyy.....ko nak pegi mana?" "Eh ko!!Ko plak nak pegi mana?" but then yayah cakap " tiket kteorang 5C n 5D " "Same goes to me lorh!Let me see your ticket" "Ini koc L4X!!!" bhaaaaa malu seyhhh! "Ok then!bye!" tadi tu kawan aku yang suam2 kuku je la, dia budak bilik depan bilik aku yang masuk Brassband dekat UiTM shah alam! wut2..

L4X! whaaa.... i should Reda je dengan sit yang i akan duduk lalu tidur ayam! I choosed to sit tepi tingkap at all..Mana tahu boleh tengok hutan! hahaha gelap2 nampak putih kang! tapi kenapa mesti kerusi tu 90degree?????????? ceyyyh yayah punya sit boleh adjust2, kerusi aku dah patah pun adjuster dia! Nama pun KTMB yang sudah wujud sejak Zaman Tanah melayu nak membangun kan!

Erm...Good Nite! pejam mata sekejap...yayah soh jap orang tu tutup lampu! "Cik,tolong tutup lampu ye" "Eh gila pa nak tutup lampu! Tak pernah dibuat orang! bahaya!" perghhhhh aku tidur macam tidur dibawah cahay bulam purnama! tak pe la.. Kan ramai gila Indian so keliling sit kiteorang memang Indian la.Perghhh dorang bukak pulak lagu2 India yang kaw2 india punya! Bukan hindustan punya lagu untuk dijadikan BedTimeSong kot!! memang tidur ayam aku!

Capai headphone dengan pemain lagu! lagu Again dimainkan dengan kekuatan 20vol!memang aku tak dengar apa2 yang disembangkan oleh mereka2 hanya mimit mulut je! Sambil tu aku capai jugak buku "Toksin Masuk Toksin Keluar" hahahahaha dulu aku memang ANTIBUKU! tapi sekarang kemana je aku pergi aku bawak buku! hebat kan??

Keadaan KTMB yang tak menentu keselesaan dia membuatkan aku macam ayam! Tensi kot..tapi tak pe lah...tudung memang dah macam kena tsunami dalam cerita Hafalan Shalat Delisa je! peduli ape! Aku terus membaca dan mencatit!

Tepat 3 pagi KTMB berhenti depan stesen Bagan Serai! Alhamdulillah! Selamat sampai sebab sepanjang perjalanan aku sentiasa menggambarkan keadaan train dalam Cerita FINAL DESTINATION yang menyeramkan dan tak logik akal di terima!

The End...

moral untuk cerita kali ni AKU TAK NAK BELI TIKET EKONOMI! terima kasih! (^_^)'


ini ketika saya kecik2!

Monday, February 13, 2012

sky is the limit


assalamualaikum..
hari ni tajuk berbunyi "jadi yang baik lupakan yang buruk!" sebabnya kalau perempuan mula rasa nak marah dia akan buat muka macam ni (-__________-) macam huduh la sikit! tapi bila nya dh mintak maaf sila la buat muka macam ni (-_-) comel2 sikit. tak perlu la nak emo2 lagi. kesian aku!

ok bye!

Thursday, February 9, 2012

10/02/2012


assalamualaikum..
kali ni terasa nak menaip.Tak lama lagi sem 2 nak mula jadi langkahku harus lah lebih dewasa dan matang. Bak kata babah "Kehidupan yang mematangkan kita" .... tapi kalau kehidupan yang biasa mungkin lambat nak matang. tapi tak ada pun manusia dalam dunia ni diuji biasa2 sepoi2 bahasa kan... tentu2 Allah uji dia dengan dugaan yang berbeza dan mengikut kemampuan masing2. Pepatah cakap "Ukur kain di badan sendiri" tapi kawan aku cakap "kawan makan kawan la kat sini" masyaAllah ...... FYI thra tak makan manusia mahupun awak! Tak nak la aku jadi cannibal bagai2! Order pizza atau mcD pun lagi bagus dari kau!

Bila kita semua dah besar umo pun sudah capai 20an kenapa masih nak biarkan minda di pengaruhi dengan anasir negatif bha?? sila basuh cuci kasi bersih! hanya ada ion +ve saja untuk menyenangkan kehidupan masing2. +ve -ve mesti akan ada dalam kehidupan tapi kenapa perlu banyakkan -ve daripada +ve? Tatau?? datanglah timba ilmu banyak2..

Malam tadi sembang dengan mak uda! mak uda cakap "Badan kita diciptakan dari tanah, tanah memerlukan air untuk terus subur! apply kan dalam kehidupan! MINUMLAH AIR MINERAL SEBANYAK 2LITER! tapi jangan minum dengan terlalu banayk kerana akan berlaku hidrasi yang sangat aneh! sama macam tanah kalau siram air banyak2 dia akan bertakung!

Kenapa barat tak guna ubat yang sama macam Malaysia guna?

Tadi tahan teksi nak balik rumah dekat cheras,pemandunya seorang cina. Tangannya berplaster dan bengkak2.. ah konfem cuci darah! "uncle,u baru cuci darah haa?" "eh,mana lu tau huh?lu jululawat maaa??" "hahaha tokwan saya pun cuci darah jugak dulu" "owhhh...." bla..bla..bla..bla!

Waktu jalan nak pergi bus stop leka main telefon...tibe2 nampak bus U65! makkkkk.....aku berlari anak dengan laju2 kejar bus! tak pernah2 kejar bus pakai baju kurung,hari ni pulak cipta sejarah! Nasib baik pemandu bus tu faham lalu berhenti sabar tunggu aku sampai depan pintu! orang kiri kanan bagi sokongan "cepat2!!" "cepat2!!" masyaAllah.... malu!! nasib baik la tenaga ade untuk berlari anak! masuk2 bus ade sit! parking baik punyer... 30minit kemudian aku sandar kepala dekat bag lalu TIDUR!!! hahaha

Kawan2...kadang2 hidup ni perlukan pemahaman! tolongla faham keadaan.Tak perlu nak kecoh2 pasal sesuatu yang anda tak tahu. Dah la tak tahu, buat2 tahu pulak tu! Tanya dulu baru cakap. Dan kadang2 yang baik tu la jahat dan jahat tu la jahat! cuma manusia ni boleh berubah2 mengikut tahap warna hati dia!

Dan untuk kali ni kenapa nak cari masalah kalau masalh tu dah nak selesai??

okbye!

HAVE A NICE DAY

Thursday, January 26, 2012

bila "kita pilih korang" ..


assalamualaikum..
Hari ni hari yang suram untuk aku. Tapi ada lagi manusia yang hidupnya lebih suram dan seram dari aku dan apa yang penting sekarang bukanlah kerjasama tapi SYUKUR.Aku bersyukur dengan apa yang Allah kurniakan pada aku. Mama dan Babah, Hadi Yayah Alim Miah Aisyah atok kawan2 semua orang yang ada sekeliling.

Tapi kali ni aku terharu sangat terharu dengan dia. Dia sanggup berkorban masa dengan keluarga dia semata2 untuk kejar kejayaan dengan aku dan yang lain. Sahabat! Dia sahabat aku yang aku sayang. Kalau dia tak da mungkin aku tak mampu nak buat atau teruskan. Restu ibu bapa tu sangat penting tapi jika kita buat dengan bersungguh2 Allah akan tengok jugak. Sebab setiap kebaikan yang diusahakan pasti akan dibalas pahala. Usaha yang penting! Kalau sahabat aku tu mampu lakukan untuk aku dan yang lain kenapa tidak aku sendiri? Come on thra!! u already 2o! errr but not my birthday yet! and i should take this chances to prove it to Mama and Babah after all i do this. Yes i can and i believe One day i will Win this game.

Sahabat aku Fatin Naqibah yang sentiasa beri semangat. Dia bukan orang lain! Dia bukan BFF mahupun GFF tapi dia tetap bukan orang lain. Dia bukanlah istimewa sangat tapi dia tetap bukan orang lain. Tapi dia adalah semangat aku! Pasti InsyaAllah Allah akan tolong dia bila dia usaha sungguh nak tolong aku dan yang lain.

YaAllah...
Kau berilah seribu kebaikan kepada hambaMU ini yang banyak bantu aku dan yang lain.
Kau perkenankanlah setiap doa yang dia pinta.
Kau ringankanlah segala kekesahan dia.
Kau berilah dia kekuatanMU agar dia mampu memegang aku dan yang lain atas kekuatanMU.
Biarlah dia menjadi seorang yang hebat di dalam kalangan yang hebat!
Biarlah dia menjadi semangat aku bila aku susah dan senang.
Amin...

Mama dan Babah,
U're my everything and i would never make ur life become complicated in the future.Pasti InsyaAllah Allah akan tolong kakak untuk mama dan babah! I love you 234...

Monday, January 23, 2012

nota kecil sikit dan biasa

assalamualaikum..
untuk kali ni aku lebih kepada mood senyap. Untunglah bagi mereka yang sudah lepas dugaan FinalSem...walaweyyyyy aku pun dah habis! yeayyyy jadi masa cuti yang agak panjang ni aku akan jadi yang terbaik.Tapi aku sendiri tak dapat nak sangkal perasaan malas dan menurun bila datang masa2 tertentu..kalau malam tadi aku semangat gila mungkin pagi ni aku jadi biasa.Sangat Biasa! aku kurang kawan disini..mereka ada komitmen masing2...aku tunggu korang! hehehe....

Kakak hajar akan bertunang this Sunday! i wish i can be there and watch them sengih2 but i got work to do on that day! its ok when my turn to get married make sure you all come and get the goddie bag too! hahaha... Kak Hajars story very funny and the way they meet was like POP!!

I remember the day before end of matriculation.! hahaha its so nice and well....

i miss my family! misssomuch!

Have A Nice Day!

Wednesday, January 18, 2012

Sekadar rehat 5minit



assalamualaikum..
Minggu exam memang banyak dugaan. Allah nak uji hambaNya yang kuat atau tak. Sama macam aku jugak.Aku di uji dengan kehidupan yang serba serbi * .Sebelum ni kehidupan aku senang, sangat senang tapi bila dah aku pilih jalan yang aku nak, nak tak nak aku kena buat dan tempuh sebab aku yakin diakhir usaha aku nanti tentu ada hasil yang Allah kasi. Dia tak kejam mahupun zalim nak uji hambaNya dengan dugaan yang tak mampu hambaNya lalui... Lalu aku tetapkan niat,matlamat,pengorbanan Babah dan Mama yang sentiasa aku kenang setiap detik . Terima kasih Allah..bila orang tanya:

Dah habis study ke?
-"Belom...lagi 3tahun habis lah belajar!

Kenapa kau suka C++?
-"Cita-cita aku nak jadi PROGRAMMER time aku tingkatan dulu yang mendorong aku untuk menyukai C++ <---- Programming subject!

Kau pergi mana?
-"Kau pergi manaaaaa???

itu la soalan2 yang aku terima lalu jawab. Manusia memang tak sempurna dan yang sempurna tu bukan manusia. Haaaa kalau nak diikutkan hati nak aje aku kurungkan diri..malas nak berjumpa dengan manusia yang aku kurang kenal tetapi mereka taruh harapan yang tinggi.Biar kan saja.Aku nak ruang untuk aku bernafas.

Kalau keluar jalan2 nampak orang merokok RAMAI2 LA TUTUP HIDUNG DAN MULUT GUNA KEDUA2 BELAH TAPAK TANGAN. Supaya perokok2 tegar tu faham yang aku pun sedut OXYGEN yang mereka sedang cemarkan dengan asap rokok murahan tu!

Dan kali ini aku sadahi dengan Have A Nice Day...

GUNA kan lah Baucar Buku untuk beli BUKU ILMIAH..ni tidak beratur sikit punya panjang yang sorang2 pegang komik korea segala bagai animey animey tu...tak kurang juga mereka yang beli NOVEL setebal Yellow Pages tu..Aku sampai kaunter "Dek,Reader Digest tak boleh beli guna Baucar!" aku beratur panjang hanya untuk beli Reader Digest yang percuma Buku Nota kaler SILVER! anggun!