Friday, December 30, 2011

terima kasih!




assalamualaikum..
saja nak cakap "THANK YOU" sebanyak sepuluh kali tanpa henti!
azam baru untuk tahun depan kena lebih mantap. Mana tahu boleh turning jadi KMC! wa la weyyyyy..... dan yang lebih baik JADI ANAK YANG SOLEHAH.. ha9
apa2 pun doakan kita nak jawab exam! Terima kasih daun keladi!
ok bye!
HAVE A NICE DAY EVERYDAY..

Thursday, December 29, 2011

Sekadar rehat 5minit


assalamualaikum..

I'm home!!! ok esok sudah mau pulang Melati..(kolej saya yang gah tinggi 9 tingkat).
Dalam kepala macam2 tengah berpusing. Mungkin orang kata sibuk berfikir. Mungkin lah tapi siapa yang tahu aku fikir apa? bhaaa...bukan senang tau nak membesar jadi orang dewasa yang matang berfikir tentang dunia.Ahh aku sedang pelajari untuk terus kuat dalam dunia yang kecil ni..simpan dalam poket pun muat! siap boleh lipat kemas2 lagi.

Tiba2 aku teringat dia. Bukan senang nak hidup dengan dia. Ahh bila dah satu naluri dengan perempuan ni memang susah. Aku rasa sesal dan sedih bila aku tinggalkan dia sorang2. Dia pun tak bersuara untuk sekian lamanya. Mungkin kita boleh kategorikan sebagai senyap. Aku pun senyap. Maaf la kawan. Mungkin hidup ni sentiasa berubah mengikut peredaran zaman.Macam Ibn Khaldun cakap la dalam Buku Tamadun Islam dan Tamadun Asia. tak dapat nak di sangkalkan lagi bila itu adalah kebenaran. Aku pula ikutkan saja peredaran tu agar keadaan tak jadi huru hara. Aku ni bukan jenis yang faham perasaan orang. Asalkan aku dan kau biasa dan bahagia sudah la.. Tak pe ape2 pun kau tetap dalam doa.ha3 =]

Huhhh..untuk yang lain aku ucapkan SELAMAT MAJU JAYA. Bukan senang nak berjaya dalam kalangan yang berjaya ni. Apa2 pun Usaha itu penting dalam segala aspek. Kalau sekadar movie korea,angry bird,PTPTN diharapkan memang la tak jadi satu kebanggaan.

Ok bye!


p/s: Posmen klu hantar pos memang amik masa lama so dengan cara ni anggap saja aku hantar guna merpati ikat dekat kaki nota kaki..

Tuesday, December 20, 2011

Gambar bercakap.

assalamualaikum..


kali ni aku terasa nak cakap guna gambar. Walaupun aku sekarang sedang mengarang ayat tapi asalkan aku tak bukak mulut untuk bercakap kira ok la... sebab kadang2 perlakuan tak perlukan perkataan.kali ni aku pilih gambar2 yang aku suka tengok sejak kebelakangan ni. Tapi boleh jugak la aku selalu tengok.Manusia sentiasa mahukan warna warni dalam kehidupan. Yesss itu sudah pasti.

Gambar ni aku main SAVE AS IMAGE je... sebab aku rasa aku boleh beli banglo yang blur2 tu...Nampak lawa dan old skool sikit..atau banyak. Hahaha baru aku tahu tak semua tempat buruk itu memang buruk. Buktinya gambar dekat atas tu huh... Kan cantik lagi osemmmmmmm??? Terima kasih dan tahniah kepada yang menangkap gambar banglo bersama lalang2 tu.Sangat cantik dan osemmmmm seklai lagi. Aku suka. Kalau tangan kau mampu tangkap gambar,biarlah mata kau pula puas tengok hasil tangkapan kau hahaha terasa dejavuuuuuu pula..


Dulu mula2 masuk UiTM Shah Alam wajah aku macam yang atas... tapi sekarang dah tukar macam Panda...lebig advance lagi Kungfu Panda. Serius tak tipu..Lately aku pilih waktu pagi burung hantu cari makanan sebagai waktu aku tidur. Tutup mata tapi kepala masih lagi berpusing2 formula nak berjaya. Hahaha.... mungkin sebab budak degree nak Final Sem 1 so gagah la aku stay up... tapi kali ni aku pilih untuk rehat kan minda dengan buat benda2 macam ni. hahaha... esok aku strugle even tho "Bila pagi jangan tunggu petang, bila petang jangan tunggu malam" yess itu la dia...

Dan akhir sekali, aku dah tengok video Dena! Nice and sweet for those yang suka kan gaya yang macam tu. Bagi aku itu akan jadi satu revolusi dimana remaja2 akan mula bercinta selepas berkahwin. Bagus lah.... tak la larghaaaa semuanya.. Tahniah. Bila semua dah bercakap pasal cinta aku pula sibuk nak bagi pendapat. "Tak semua perkara yang melibatkan 2 jantina yang berbeza adalah indah bila terbit rasa cinta sebab dengan hanya sekelip mata saja rasa tu boleh hilang atau diganti dengan lain" Bagi aku tak perlu cari hati lain kalau diri sendiri rasa sunyi dan sepi. Hanya jadikan yang datang tu sebagai medium untuk rasa bahagia sebentar sedangkan dalam lubuk hati kata tak suka. Kan dah merupakan satu perkara yang buruk.. sebab main2 dengan soal hati.. sebab aku melihat perkara ini berlaku depan mata. Terasa nak bercakap pada dia tapi mungkin suatu hari nanti dia akan tahu bukan mudah nak senangkan hati sendiri dengan buat orang lain merana. Huh?? Ok ini karangan aku tak point dekat kau yang satu tu. Ni kes lain.

setakat tula...aku choww dulu,nak shift job dengan burunghantu pula.

Thursday, December 15, 2011

Komitmen untuk seribu perkara



assalamualaikum..
Esok aku ada quiz final CSC! CSC adalah pelajaran yang melibatkan komputer dan manusia. Apabila dua2 bergabung akan jadi GILA... aku tabikk springggg pada sesiapa yang amik programming course. Perghhhh terasa macam ada otak Eistein saja atau pun otak Steve Jobs. Tinggal cita-cita saja la.... Tapi kalau belajar betul2 konfemmmm boleh buat punya. Tapi tak semua perkara itu senang untuk difahami dan di aplikasikan.

Ye bercakap pasal CSC ni buat aku terfikir satu perkataan iaitu Komitmen. Mungkin setengah orang fikir komitmen tu ringan tapi bagi aku sebaliknya. Nak jadi Seketeriat UiTM Shah ALam pun separuh mati nak terkejar2 apatah lagi yang hanya jadi AJK Kolej. Bagi mereka yang memang sukakan kerja2 macam ni memang patut jadi pun, tak perlu la nak jadi pemurah "Tak pa laaa kasi kat depa yang tak penah jadi papa la" no! thats not easy as ABC... ada budak yang jual air kata "Sekejap Bi sekejap BM!" yee itu bahasa yang aku suka guna. Nama pun manusia tentunya nakkan kelainan.

Komitmen tu bukanlah sesuatu yang nampak kalau tak tunjukkan. Sama je kalau kau bayar tuisyen sebab nak straight A++ tapi selalu skip tuisyen dengan alasan nak ikut mak pergi jalan2. Kan tak komit dengan sesuatu?

Konklusi ya komitmen tu PENTING dalam semua perkara yang kita buat. Tak kesah la besar atau kecil. Semuanya kena ada tanggungjawab dan usaha yang sungguh2...macam CSC! Usaha untuk memahami tu lebih penting dari mengingati....


Selamat Malam semua ..

p/s: kau yang sibuk selalu jaga diri.

Senyum seindah bahasa


assalamualaikum..
minggu ni banyak perkara yang kena tangguh. Rasa tak puas hati selalu ada tapi bila fikirkan balik mesti ada sebab disebalik yang berlaku. Dalam minggu ni jugak setiap hari terkejar2. Tapi aku rasa takpe...baru la manusia ni kenal erti masa! hahaha ....Minggu depan merupakan minggu terakhir kuliah sebelum datangnya STUDY WEEK dan akhir sekali Final Sem 1! hahaha .... serius gua cuak! Tapi ape2 pun kena hebat!

Senyum saja la walaupun tension berlori2 dekat kepala. Kadang2 manusia ni kena tanggung beban yang betul2 beban.Baru hardcoree.... sebenarnya tadi dengar amrina cakap "Mesti mu hardcore study math!" so kali ni aku nak guna perkataan hardcore la plak kan..sebab aku tak pernah sebut hardcore! Bagi aku hardcore tu untuk musik yang rock kapak parang bilah bagai. Tapi kali ni bahasa dah pelbagai. Senaraikan je tentu aku boleh jawab. Macam bahasa Telefon! singkatan yang sesingkat2 ye sampaikan kena tanya balik "PMK tu ape??". Bahasa manja yang buat aku nak muntah hijau! owh yang ni bagi mereka yang pelat S! "cweettt la kamoooo!!!" kalau adik aku dapat ayat macam ni memang dia akan bahas selebar2 ye. Sila guna bahasa yang sempurna sikit. Hahaha manusia macam2 hidup dalam dunia ni.

semalam pulak aku dengar Ani cakap "Dia sindir kita la tuuu!!" Sindir! jarang aku dengar berbanding dengan perli. Hahaha tapi tu tak jadi masalah besar dalam hidup aku untuk bezakan sindir dengan perli.

Tapi bagi aku bahasa itu sempurna. Hanya manusia saja yang kena pandai guna.

Dan untuk kali ni, aku akan buat apa yang aku fikirkan sekarang. Kalau aku rasa aku lebih ke arah kanan aku akan gerak ke kanan.

Ok, buat masa ni cukup la sampai sini.

Monday, December 12, 2011

babah kita hebat!


assalamualaikum..

Sunday, December 11, 2011

ingat.hafal.simpan


assalamualaikum..
kali ni aku amik masa sekejap sabil tunggu asar...Terasa bosan buat math aku beralih ke gambar..suka pulak edit2 gambar since guna PIXLR O MATRIC yang di rekemen kan oleh Umie Art*** .Ahhh itu online editor punya. So dah alang2 seluk pekasam biarlah sampai lengan baju. errr... betul? hahaha dan aku pilih gambar di atas memandangkan aku akan ada TEST TITAS. itu bukan test memandu tapi lebih kepada tamadun.Kalau la dari dulu lagi aku tahu sejarah dunia memang aku tak belajar sejarah form 4 and 5. sebabnya mengarut saja. Nasib la aku tak hafal dan ingat sampai sekarang. Hanya seperti mencurah air ke daun keladi. Yerrr itu pasal zaman2 batu bagai2 tu la... Biasalah manusia yang dengki pada manusia lain dari segi agama boleh dilihat sekarang. Semakin banyak tentangan secara halus. Pandai2 sendiri la kupas. Dan bagi aku setelah aku pelajari kisah tamadun secara amnya aku percaya Kehidupan manusia berbeza mengikut masa dan peredaran dunia. Bukan semua kerajaan itu akan iperintah dengan adil dan saksama jika Ketuanya tidak berada di landasan yang betul.. ermmm sebagai contoh boleh lihat di negara masing2.
Namun tak semua perkara itu mudah. Aku akan menghabiskan masa dengan perkataan pada esok hari. Dan harapannya aku berjaya mengingat segalanya. Senantiasalah berada di sanubari ku agar aku dapat pelajari sepanjang hidup ku...

dan akhir kata aminnnn.....segala yang baik itu datang dari Dia dan yang kurang itu adalah kelemahan setiap manusia.

cerita satu malam


assalamualaikum..
mood hari ni yang sangat tenang. Masih lagi mampu teguk secawan kopi sebagai alas perut waktu pagi sambil tangan ligat tekan keyboard untuk komen mengkomen dekat muka buku...geli pulak bermadah pagi2..

semalam seharian aku keluar untuk cari sesuatu yang mungkin dapat mendewasakan aku dari segi masa dan pengorbanan. Ahhh ...mula2 aku pelik kenapa kawan aku terlalu sorokkan plan dorang dan akhirnya aku faham.Tak semua perkara boleh di beritahu direct sebab manusia ada perasaan TAK MAHU juga.Terima kasih kawan! yeahhh dah lama tak dengar benda yang motivasikan diri ni. Kadang2 kena jugak diri sendiri cari untuk memotivasikan diri. Kalau setakat tunggu bulan jatuh ke riba memang haram la nak dapat. Kata semakin besar dan dewasa kan jadi carilah ilmu ape saja yang baik untuk diri dan orang sekeliling.

Pulangnya malam hampir 11 malam. Itu semua satu dugaan. Malam2 anak gadis berada di tengah hiruk pikuk kota raya memnag tak manis. Sebab kita anak gadis. Masih muda dan perlukan keselamatan yang rapi. BUkansenang nak jaga diri di tengah kesibukan manusia ni. Alhamdulillahhhh sampai jugak bilik sendiri dengan jayanya. Sangat letih tapi itulah pengalaman. Dah lama tak timba pengalaman baru berbanding dengan orang yang satu tu.

hahaha....malam tadi gerhana bulan! ahhh itu aku tak tahu tapi malam tadi aku tenung bulan curi2 sambil tunggu KTM ke KL sentral. Wahhhh perasaan yang biasa namun tetap bersyukur.

Malam tadi juga aku tengok seribu situasi. Ada yang mengejar dunia, buta , anak dan mak , kasih dan sayang , cinta palsu , shock fashion , couple , remaja jalanan , asap rokok yang banyak gila nak mampos , hitam dan putih , dan pelbagai lagi... ta mampu nak ungkap banyak dalam ni sebab itu pengalaman aku. Tapi ape yang aku nak cakap tentang ...

anak dan mak! Bukan senang nak faham jiwa mak kalau anak sendiri dah rasa macam besar sangat sedangkan nak beli topup pun mintak duit mak. Mak kata masuk ke gerabak depan, boleh pulak si anak jadi batu buat2 tak tahu. Kurenggg.... hati mak sangat terasa sebab aku nampak si mak tu pandang luar sambil jejari mari dia bermain laju. Hati si amk gelisah dan mungkin kecewa dengan anak yang tak dengar kata. Mata si mak pun aku tengok sudah berair2 tapi tak menitis lagi mungkin sebab dia kuat dan tabah.

couple! yang ni aku rasa cinta palsu oleh couple yang gila fashion. Sama je dua2..tak tahu la nak describe macam mana tapi dari ape yang aku boleh ambil dari situasi yang macam tu "jangan terlalu ikutkan hati. Sebab kita semua tak tahu takdir yang kita akan lalui. Jangan terlalu ikutkan perasaan remaja yang hanya tahu baik buruk tapi lemah nak bezakan baik dan buruk akhirnya jadikan yang baik dan buruk tu sebagai campuran dalam hidup. Ahhhh ayat ni aku je yang faham sebab aku amik apa yang aku tengok. Jadikan panduan aku dalam soal hati dan perasaan. Ahhhh masing2 ada hala tuju yang lain2 dan kalau ada, tentu jumpa di hujung hala. wakakaka

Buta! ni lago satu fenomena yang baru aku tengok. Mula2 nampak sorang buta jalan laju saja pakai tongkat putih. Macam mana dia tengok jalan? itulah mata hati. Selepas dia ada lagi yang satu nak lintas jalan. Yang ni dibantu oleh manusia yang ada mata.Tapi serius memang banyak sekali orang buta malam tadi. Mungkin untuk menyedarkan aku tentang erti bersyukur.Alhamdulillah..

Dan yang lain situasi tu aku biarkan saja macam tu. Yeahhh kalau nak taip dalam mesej memang panjang jela...Nahhhh ini saja untuk pengalaman semalam. hahaha... untuk kau yang sedang membaca, bagus la kau sibuk untuk sesuatu yang kau memang perlu sibukkan. Tapi jangan lupa yang atas yang satu yang kita ada. Sentiasa bercakap dengan DIA sebab DIA sentiasa dengar kau dan doa kau. Kalau kau ada masa untuk dunia tentu ada masa untuk akhirat. Apa apa pun aku sentiasa doakan kau yang selalu berjaya.Terima kasih untuk ambil berat walaupun kau sibuk.

bye...

Friday, December 9, 2011

Dan kali ni juga...


assalamualaikum..
Suatu ketika bila masuk kelas CTU kelas yang popular dengan budak hafalan kena la buat presentation to get the highest mark and for sure PERFECTION is important. wakakaka... tapi untuk kumpulan aku yang pertama dan terawal aku hanya buat ala kadar. Sebab persediaan yang sangat sekejap hanya satu malam. Tak seperti persediaan untuk orang yang akan berkahwin. Kali ni gambar candid lebih berharga dari gambar peace2 bagai tu. Semuanya natural. tak de yang perlu disorokkan. Mungkin itu yang lebih cantik dari yang faker punya. Owhhh macam pepatah "Cantik luar Buruk dalam" errr....

Dan kali ni juga aku pilih Aisyah.. Kawan se kos aku yang sangat tinggi lampai. Hampir cecah 17++ . Otai tapi kasih... Hahaha...

Dan kali ni juga aku teringat sesuatu. Ye yang tinggi lampai jugak mungkin yang lebih 18++ . hahaha kadang2 manusia ni akan terasa nak mencari juga bila dah lama tak bertanya khabar. Owhh itu mungkin aku dan kau pula aku tak tahu. Lain orang lain perangai. Tetapi aku tahu kau masih di situ. Cuma kau semakin pandai bahagi masa sebab kau sentiasa bermain dengan masa dan manusia. Pelbagai yang sudah banyak kau tangkap dan simpan. Bagus! mana tahu ada terselit dua tiga kuning di situ. Ahhh aku rindu kuning yang satu tu.

Dan kali ni juga aku fikir untuk lebih menjaga hati. Hati kawan2 yang aku dah sakitkan. Bak kata Ustazah Azizah "Kebenaran tu pahit!" InsyaAllah semuanya akan aku hargai. Maaf la kawan2 yang aku terlepas cakap. Bukan senang nak kawal lidah. Sebab ianya tak bertulang.

Esok aku ada Ujian Kawad untuk semester ni dan harapnya MARKAH PENUH. Tapi gerenti esok gugup banyak sebab dah lama tinggal Kawad. Sebab aku berjalan seperti biasa bukannya skema macam kawad kaki. Takpe...Semua tu boleh diatur.

Dan kali ni juga kawan aku ajak pulang ke rumah dia. Aku tak mampu turutkan sebab beberapa perkara. Aku tak nak menyusahkan. Hahaha...dah la aku kuat makan, nak survive di rumah orang kena berpada2..kang telan 2 pinggan macam tak sopan pula. Aku cerewet dalam makanan jadi susah sikit bila mahu ke tempat orang. Rasa bersyukur lagi sebab ,masih mampu makan.

Ok, malam semakin ke pagi. Aku perlukan tenaga untuk esok yang kena berkawad di pagi hari. Kepala masih lagi terpusing2 tanda pening2 sejak petang tadi. Hentam jugak kayuh basikal keliling UiTM. Ahhh itu untuk menghirup udara yang ada saki baki segar. Tak pela.... masih lagi boleh bernafas walaupun tak segar. =]

Dan kali ni hanya OK good Nite. Tahu dibalas dengan senyuman yang tak nampak. Tak pe sibuk barang kali atur urusan peribadi.

Thursday, December 8, 2011

THIS IS NOTE



assalamualaikum..
today i got physics test and it done at 12.20 and Alhamdulillah.I can do it!!its not really tough questions compared to my tutorial questions and IT's DONE! ok back to the real point for today and what can i say is i just want to tell you bout something. I know this is the real one and just read as your reading sources or whatever. Its ok.I dont mind actually. We should try to understand people life and everything eventho its hard because people can change everyday...and to predict how the people is not the easy work because i still cannot predict my bestfriend behaviour yet.She's just unpredictable and ok its not the big problem now..and bbye...





HAVE A NICE DAY

Monday, December 5, 2011

...bila kita masuk hutan...



assalamualaikum..
ni gambar kita pergi kem bina diri kesatria dekat Bentong Pahang!
sangat seronok sampai tak rasa mcm pergi kem.Macam pergi Summer camp bak kata Komander NazrinSyah..
hahaha...

Thursday, December 1, 2011

..bila manusia tidak jujur dengan kerja..



assalamualaikum..

ketika pulang dari kuliah yang memenatkan singgah sekejap dekat warung makan. Alahai warung la sangat. amik paper coklat dengan pen biru tulis order -bihun goreng biasa- itu menu favourite! diet agaknya makan makanan ringan2 ni. Duduk dekat kerusi diantara dua warung sekejap sambil tunggu turn nak dapat makanan tadi. Sambil menung sana sini tengok manusia yang macam2 kerenah. Tetibe2 rasa nak tengok warung ayam segera. kata nama lain KFC malaysia. Seorang pekerja sedang potong ayam, leka sambil dengar lagu jiwang. Tetibe bunyi mesej masuk. Bukan mesej gua,tapi mesej dekat telefon pekerja lelaki tadi. Dia toleh lalu secara tak sengaja pisau yang dia guna untuk potong ayam tadi terjatuh menyembah bumi di atas lantai putih yang ada sejuta bakteria baik dan jahat.Aku terus tengok. Habis saja pekerja lelaki tu balas mesej dia kembali ke tempat potong ayam tadi. Terkebil2 cari pisau. Rupanya ada di atas lantai.Aku terus lihat lagi. Lelaki tu amik dengan laju pisau tu dan toleh2 ke arah luar. Aku terus lihat gelagat dia. Tanpa rasa segan dan silu dia terus menyambung kerja memotong ayam dengan pisau yang sama menyembah bumi di atas lantai yang ada sejuta bakteria baik dan jahat tadi. Padahal pili air hanya di depan kelopak mata saja. Bayangkan betapa tak jujurnya dia bekerja. Alangkah baiknya kalau dia lalukan air pada pisau tadi atau cepat2 tiup pada pisau tu untuk halau segala macam bakteria? jadi aku hanya tersenyum. Mungkin warung ayam segera tu tak jadi pilihan makanan aku lagi. terima kasih.

owh..gambar di atas bukanlah berkaitan dengan cerita di bawah...sengaja pilih untuk mood oren hari ni.

Wednesday, November 30, 2011

..dari mereka-mereka yang kita sayang

assalamualaikum.. seperti yang semua tahu hari ni kita masih bernafas. Hari ni jugak Birthday Miah! she is my sister. hehehe .. =] tadi terasa ingin nak buka email. ermm... seperti biasa. Yang hanya ada email dari Mr Ray! He asked for his phone! boleh pula tinggal handphone dalam lab tadi.Nasib baik jua ada anak murid macam kami. Berlari2 cari MR Ray tapi hendak jua tak jumpa. Lambat mengorak langkah barang kali. Habislah aku! bergaduh dengan kawan2 lain tepi jalan Nak salahkan sapa? Semua tak mahu pegang! handset murah barangkali. Handset = Handphone. ahhh serah saja pada HEA. Nah kau! pandailah mereka yang makan garam dulu dari aku nak buat macam mana. itu baru email MR Ray. ini email yang datang dari jauh. Bukan antartika punya orang.Dia tak fly lagi. Tunggu besar kot. Ini email dari mereka2 yang kita sayang. Sudah lama tengok2 baru sekarang di balas. Tadi sempat jejak langkah ke bilik yang wangi. Ahhhh nama aku masih tak muncul2 lagi. Bila tahun agaknya.. Tak pa... Sabar itu lagi penting dari mementingkan diri sendiri. Ok buat itu saja sekarang.. untuk yang lain kali akan aku usul kemuadian. Banyak lagi benda nak dibuat sebelum munculnya matahari esok hari. eh... kepada yang laju degup jantung tu sila la tarik nafas panjang2 lepas! Bukan senang nak baca kamu! hanya dengan hati dan jiwa kena faham segalanya. Hahahaha... jam locenglatar belakang kuning hitam renung tajam saja. Ahhh aku ada perjumpaan sekejap lagi.Saja curi masa untuk rasa lebih advanture! ahhh itu ukan tanda marah atau kesal tapi untuk effect membaca yang hidup! Pandai2 la kau karang!

Tuesday, November 29, 2011

i love them.

Kata-kata untuk hari ini



assalamualaikum..
kadang-kadang bila kita selalu berdoa pada Allah Allah akan makbulkan sebab Dia sentiasa mendengar. Kadang-kadang bila kita selalu panggil Dia mesti Dia tahu. Bukan semua perkara manusia perlu tahu. dan bukan semua perkara kita perlu luahkan pada yang bernafas. Sebab Allah tahu segalanya. Jangan malu nak bercerita pada Dia sebab Dia lagi dekat dengan kita jika dibandingkan dengan urat leher. Bila kita runsing Dia sentiasa bisik dekat hati kita untuk berdoa pada Dia tapi kita sentiasa ego. Pentingkan manusia dari Dia yang sentiasa ada. Bukan susah untuk tadah tangan dan berkata cuma masa dan ruang saja yang tak da. Bila awak nakkan sesuatu cuba untuk dapatkan dengan usaha diri sendiri dan bantuan dari Dia.Pasti Dia akan tolong sebab awak minta pada Dia. Kalau minta tolong dekat manusia belum tentu manusia tolong sebab manusia ada kekurangan. Ingat! bukan senang nak dapat peluang kedua sebab hari ini takkan ada lagi untuk hari esok.Tentu-tentunya hari esok sudah 30 haribulan 2011.Faham? baca betul2.... dan bila kecewa dengan angka jangan terlalu buat konklusi yang awak sudah gagal. Kuatkan hati gerakkan kaki ambil air suci bersila dan tadah tangan.Alhamdulillah aku masih lagi dapat angka sikit daripada yang lain tak berangka. Perlu berfikiran positif kalau nak berjaya. Bersangka baik pada diri sebab tidak ada yang akan bersangka baik pada awak kecuali awak.

Friday, November 25, 2011

physics's student.

assalamualaikum..

=] we still breath and alhamdulillah..

hari ni penuh dengan ketawa.

ketawa

... ketawa

........ ketawa

erm i'm physics student. Of cos i love physics compared to Biology and i'm not going to learn that subject in this age. For sure when u know all the things inside your body u like jakun2 kan, excited lebih2 but for me i just hoping people or my friend will tell me all that in the future. and not during my exam week. thanks!

dekat fsg we got laluan dekan or whatever.. then if i pass by i can smell the science odour all the way. hahahaha... serius wangi! and my Ketua Program is DR Ab. Malik Marwan and he's friendly. He just used his ipad to give talk to us and bla bla bla....



and i found this picture.

i got nothing to merepek meraban.




good nite





HAVE A NICE DAY

Thursday, November 24, 2011

SOOQ bazaar!


lets go!






...with






yellow cab!

...awak dan yang lain..


assalamualaikum..

hari ni terasa sangat resah. <---ayat tak boleh belah... harapkan sesuatu akan berlaku tapi hanya doa sahaja yang menentukan.

Tadi ada test CSC dan Calculus.

Alhamdulillah..

kadang-kadang bila kita semakin dewasa kita akan belajar erti kehidupan sebenar dengan sendirinya.Bukan dengan berkongsi pengalaman atau bertanya pendapat.Akan hadapi juga cuma masa yang menentukannya.

Hidup ni penuh dengan pelbagai rasa.Deria saja yang terhad namun rasa adalah soal hati dan perasaan. Tentu rasa marah lahir dari hati bukan mata dan telinga. Hati yang terasa bukan kaki atau tangan. Jiwa yang kacau bukan mata dan hidung yang terseksa.

Semuanya lahir dari hati. yang lain hanya menyampaikan.

Biarlah awak nak senyap seribu kata tapi tak rasa ke hidup kita dah berbeza sangat dari erti kata KAWAN? sangat jauh! tak rasa ke? kenapa kena bermasam muka kalau kita sentiasa akan berjumpa. Kita sama naluri seorang perempuan. Ada rasa sakit kan kalau dia buat kita menyampah? tapi kita cuba tolak tepi sebab awak kawan kita. Kita dah tak macam dulu. Sangat tak macam dulu. Mungkin sebab kita sama naluri seorang perempuan. Saya tafsir perempuan sangat sensitif tapi kita tolak tepi sensitif kita sebab kita ta nak awak sedih. Tapi kenapa awak sensitif? tak rasa rugi ke bila tak bercakap dengan kita lama2?

Bukan senang untuk jadi baik kalau orang sekeliling tak tegur dan perbaiki. Kita selalu buat salah tapi bila ada awak dan yang lain kita boleh sempurna. Bukan sempurna dengan hanya ada tuan punya tulang je tapi awak dan yang lain. Bukan senang untuk terus begini. Kalau dulu kita senyum ketawa sama2 tapi sekarang dah hilang. Kita ada ego kita jugak tapi cuba kita buang untuk awak dan yang lain. Sebab kita tak nak sakitkan naluri seorang perempuan. Sebab kita ada naluri yang sama. Tipu la kalu kita kata kita tak de perasaan. Ta kan nak tipu pulak. Tapi kita cuba lupakan untuk awak dan yang lain. semua sama ada naluri seorang perempuan.

Bila kita jatuh sila angkat sebab kita berat. Bila kita lapar sila hulur roti sekadar alas perut pun tak pe.Bila kita mengantuk sila jaga masa tidur kita untuk hanya 5minit sahaja. Bila kita lupa bawa purse sila kasi pinjam RM2.70 sebab kita nak makan roti canai telur dengan roti bom. Bila kita sakit sila kasi panadol dengan air mineral supaya kita ada rasa nak telan ubat. Bila kita rasa nak shopping sila offer diri untuk ikut serta. Itu la sempurna untuk seorang manusia macam kita yang sama naluri seorang perempuan. saling melengkapi. Kita sama charges yang diciptakan untuk saling bantu membantu. Kalau awak dan yang lain tak de boleh ke kita hidup dengan buang semua"Bila kita .....??"

tak pe kita memang suka bercakap, terima saja kita yang macam tu. Kalau kita sayang kita sentiasa ingatkan. Kita bukan manusia yang boleh hidup sorang2. Kalau internet tu boleh jadi kawan sekali pun, kita takkan pilih internet sebab internet buat kita lupa semua manusia yang ada sifat bergaul dan bercakap.

maaf la kalau masa yang kita pilih bukan sesuatu yang digemari. Masa sentiasa berjalan. Kita akan jadi besar setiap hari. Hari ni tak sama dengan hari esok atau semalam. Lupakan apa yang jadi sebab bila kita mulakan hidup baru pada esok hari tentu ianya lebih baik. Jadikan ianya baik bukan biasa seperti hari2 lain.




terima kasih awak dan yang lain.







HAVE A NICE DAY

Tuesday, November 22, 2011

...people with no name..


assalamualaikum..

today was very awkward day for me. i hate this feeling again. bhaaaaa....terasa macam nak hentak kepala. yes this is true..












should i?











should i?














should i?















say....















....sorry?














i think this is not my fault.so why must i say sorry to you?














this is true. not my fault but only the time is not suitable and who care.












and i'm ready to not talking with you for one day.maybe tomorrow we will start our conversation.










tonite i have test.computer test.















bye.




HAVE A NICE DAY

Sunday, November 20, 2011

....with a cup of coffee i think..

assalamualaikum..

hehehe...tadi waktu nak bangun tengok phone yayah bagitau sesuatu ... 20112011! terfikir,tahun 2011 ni banyak sangat tarikh "cool" for people la but for it just a date nothing to celebrate or else...well i dont have any interest to make them in special date or whateverrrr....i just forget the date sometime.and refer to my jam tangan yang hilang! MasyaAllah....tertinggal jam tangan tu.Mungkin careless and i also lost my lovely ****************** i hate this feeling.i just want them back!!! =D back!!

ok straight to the point.now i'm listening to the Joe Brooks!! Joe broooo.... Holes Inside! hahaha i'm not the holes inside one ok..i'm just fine with my life..as miah said "From the moment Allah SWT gave me oxygen,my life began." =] and we should remember Him every second we breathe. InsyaAllah...

currently book i've read! tak habis2 lagi.Its too long!

=] i just smile when i saw a few picture from someone. The nature is really2 beautiful so be heart! i cannot imagine if this world dont have any flower,any tree,river,mountain,sea,beach,jungle and so on.If they're gone can we climbing the mountain without mountain?? can we or we just use the rock block or whateverr yang ada dekat mana2 tempat sukan tu?so SAVE THE EARTH!

i thot today i'm out to Subang with yayah.She's my sister.But last nite she said "I'm on my way to Melaka!" errr.........geram3! baru ingat nak hang out tengok Breaking Down! dia dah cabut pergi Melaka! Melaka! Melaka! err.....tape la.Yayah tengah Final sem1 and the next paper hari khamis so macam orang gila nak tunggu paper tu sampai so she decided to get some relaxing activities out there.For me la.. i think shopping was the best way for me to do during exam.hahaha and mama would visit us! ok Shah Alam... yeayyy!


yeahh..we should not give up if our plan not working at all...try again and again! hahaha yeah my surprising plan not working at all before and i try to give another surprise to you! hahaha....=] hahaha take care! dont work too much and get some relaxing moment.Just try sit at the balcony with a cup of tea and 3pieces of biscuit.Viewing all the story outside the house.Huhhhh??? blur222....ok bye!






HAVE A NICE DAY!



=]

Thursday, November 17, 2011

thank you !


assalamualaikum..

kadang-kadang bila kita berkawan kita mesti nak kawan belanja makan kan! haha deeee... i just recall back what happen on my first day in UiTM Shah ALam which is for me it just biasa2 punye feeling. Babah the one and the only yang hantar i and register me there. Thank You and i still proud. During MDS i just observed people with a LOT of karenah. And i just saw something beside me.Its a gurl...and i saw her shoes.It was flat shoes with no tapak! can u imagine your feet step on the rough surface! sakit kak oiw... of cos on that time i mcam kutuk dekat gadis tu.



and




last2 i nampak the same flat shoes with the owner! MasyaAllah...budak tu sama kos dengan aku! bhaaa..... ek eley! but then i just friend with her.Last2 she become my close friend! i just like her way.Just the way she is....she's quite noisy and bubbling person but its ok..i can accept that since she is my close friend.





Have a nice day!

Tuesday, November 15, 2011

Like before


assalamualaikum..

dah lama tak bermonolog dengan diri sendiri.
mungkin bila berjalan sorang2 tadi dari Pusat Kesihatan.i got doctor appointment and well.i hope nothing happen. just like i worried bout that bone..i hope someone can save bone and i dont bone sick. why i wont mention bone's name because i know bone will know who is. just forget it bout my word.atleast i throw all in this post.Suddenly my tears flowed. I dont know why maybe dah lama tak macam tu.Feels so alone and clueless. I got quizes tomorrow and i'm prepared person? u want to believe me? yes! i just want to live without feels like that.Tension with people around, thinking the badnes and everything.
Sometime i just wrote what passing by my mind. I know this is not good but this is me. What? This is me. I want to be like before. I wrote a letter for you and you read it. With passion, glancing eyes. Playing with camera, bumped with no intention to meet. Surprise! yes i miss to have that moment.But our path is not the same like before.We took the diff path and i really hope i can be like before. i just want the true smile on your face and not comes from the screen of handphone. yeah...no worriess! i try my best.. and maybe 4 years from now we dont know what will happen. I just think it back.I made it and miss. You are good person and you can choose what u want.Desire and everything like normal human.



Wednesday, November 9, 2011

this is tagging

assalamualaikum..

5 things:

call me thra.i love my table and my board.i do writing.i like u.i read a book that never end.

Malaysia or overseas?
Malaysia

Holiday?
Kenya!

which song do you prefer?
err... =]

which movie do you prefer?
THE EXPENDABLE and thats it!

girls or boys?
what kind of question u ni?


arrange marriage?
depends on my mood.


do you figthing with your friend?
nope!

this is tagging

assalamualaikum..

5 things:

call me thra.i love my table and my board.i do writing.i like u.i read a book that never end.

Malaysia or overseas?
Malaysia

Holiday?
Kenya!

which song do you prefer?
err... =]

which movie do you prefer?
THE EXPENDABLE and thats it!

girls or boys?
what kind of question u ni?


arrange marriage?
depends on my mood.


do you figthing with your friend?
nope!

i got new year calender from G


assalamualaikum..

sekarang 1:11 pagi
no! tak perlu terkejut..this is normal when u drink a cup of coffee.

teringat

bual bual

dekat dapur waktu tengahhari

atok:kakak dekat itm tu ade belajar memasak tak?<--atok aku tak la baku sangat sembang macam nih! dia cakap banjar la. ni translate je la.
aku: huh?? tak belajar..
atok:kelas2 memasak pun tak de?
aku: huh?? tak de..
atok:habis tu nanti nak masak macam mne?
aku: errr tunggu duduk rumah sewa la baru boleh masak. =]
atok: yelahh tapi bila nak memsak yer??
aku: errr tape nanti belajar la sikit2..<--harus ke sikit2?
atok:macam mne nak kawen kalau tak reti masak?
aku: huh?? sje buat2 blurr...
atok:sekarang dah kne tau memasak.Sikit2 pun tape la..
aku: alaaaa...
atok: takkan la dia nak makan biasa2, sekali sekala kne la masak yang berat.
aku: ok la nanti kte belaja la masak.
atok: suami tak kesah makan bungkus tapi mak mentua tu huh?
aku: mak aiii....
atok: kang dia suh masak ape2 kalau ta tau mmg kne reject!
aku: errr.....
atok: kne la tau yer memasak!
aku: sengih2...





=p



HAVE ANICE DAY



Monday, November 7, 2011

colour!


assalamualaikum..

err maybe this is my second post


what colour u will like?
yellow..


what colour u like?
yellow..



what colour u chosed?
yellow..



and the conclusion is i know u like yellow very much but how it happend?



yellow is something people doesnt like most! seriously and i can prove it..maybe the colour is too striking or like berrrr...... no its ok i dont mind. but for me frankly speaking i like u! huh?? no no no i mean i like yellow.. the colour will make me excited every time i saw them and huh FatenMuhamad also love yellow! i got partner already!

kenapa bercakap pasal kuning??


no i got nothing to share..








p/s:err this is what i've said before.i borrowed from you and i will give back later when i really mean it to be return. thank you! AND THIS IS NOT GOOGLE SOURCES!





=]

this is normal and normal


assalamualaikum..

with my best friend....<-- got to go song here!

mood:
=| nothing ... blurrless?? bhaaa bohong saja.

sikit kongsi:
tak perlu makan fastfood setiap kali keluar rumah.

hidup:
carilah sesuatu yang akan ingatkan kita pada Dia.
mama kata "nak berhibur boleh tapi pilih hiburan yang dekatkan kita dengan Dia!"

mimpi:
bila la nak sale nih!

rindu:
????

hubung:
sudah tak seperti dahulu.mama kata "kalau dekat2 bau busuk!"

skuter biru:
hahaha =] hahaha =]

kit kat:
hanya beli untuk dapatkan frame gitar merah lorhh...

what:
i got nothing to say! bye








HAVE A NICE DAY

Saturday, November 5, 2011

nothing much to say

assalamualaikum..

errr....

esok raya haji!

i know that, u know that and she also know that.

and..

we got rendang,nasi tomato,kek karamel mama and everythings here..

watering?? =P

ok








HAVE A NICE DAY

Friday, October 21, 2011

11:11 is the time of missing


assalamualaikum..

day:
Friday

date:
21102011

time:
morning without pollution

start:
i start my day with breath.Alhamdulillah i still breathing


change:
ok kali ni aku berbahasa. hahahaha... tak habis2 lagi dengan azam yang tinggi menggunung tapi tak mampu nak lakukan bila wujudnya alam maya depan mata. terasa nak menghukum saja tapi macam menyeksa diri pulak. kalau tak buat maka tak mampu nak merealisasikan jadual tetapan yang advance kononnya. ahh...tolonglah...dan sekarang aku mampu berkata "my money flow out without stop!" nafsu untuk terus memiliki sesuatu snagat kuat sampaikan aku snaggup bersenam dengan cara berjalan2 sambil cuci mata tengok benda. ok i mean shopping. ye memang susah untuk terus berdiam diri an hanya melihat tapi kalau sekali sekala apa salahnya. Tolong ingatkan aku! masa sentiasa berjalan. sume perkara sentiasa dinantikan untuk di lontarkan dengan pelbagai idea. huh??

ok ni part feeling pulak. kenapa perlu ada rasa tak suka dan marah lalu kecewa dengan sikap manusia ? bagi aku baik lupakan saja rasa macam tu. untuk beberapa hari saja biarlah rasa tu ada tapi bila dah tak ketemu lupakan je perasaan marah benci kecewa.Kan senang hidupnya? bukan susah mana!

ni part akhir.selamat bercuti hari minggu.. enjoy ur weekend by shopping.shopping la pape pun.. asalkan tak tension and the best therapy is shopping what u want instead of keeping ur money for nothing! nothing yerrr.... and










HAVE A NICE DAY









Tuesday, October 18, 2011

ini entry bebas untuk mengundi


assalamualaikum..

mood:
biasa2..



apa kau buat:
dari tadi aku asyik taip panjang jela then aku tekan BACKSPACE!~ tak faham langsung.



esok:
aku ada test math yang aku rasa aku boleh jadikan test tu sebagai Kendiri diri! huh?? i'll try my best!




deepavali:
aku tak sambut perayaan yang meriah macam tu cuma nak cakap aku akan cuti umum time tu and i think i should get some therapy on that day by SHOPPING! bhaaa....



chemistry:
aku semakin hilang rasa sayang pada kau chem! entah lah.. aku akan cuba sentiasa google kau chem! dont worry be happy....




physics:
=| ok no comment..




pagi tadi:
aku pergi Dewan Sri Budiman.ada NICE...esok last day..kelas aku habis pkul 4 tapi majlis penutup 12.30.... kesian tak?




nasihat:
silalah jaga kesihatan kepada yang membaca.Awak yang tak cukup zat besi iron aluminium bagai tu sila jaga kesihatan.Sila la pilih makanan yang bagus lagi baik untuk kesihatan seharian dua harian tiga harian dan sebagainya... ^_^'




gambar:
aku bosan sekali jadi pergi try test cuba guna editorrrr bhaaa belagak yer...sorry to say la gambar i lawa! ok senyap!




farid:
Dia IM aku kat FB. he's my friend and he asked me.
farid:ko rindu aku tak?
thra:rindu laki ,DOSA!
farid:ye lahhhhhhhh.....
hahahaha




AS203:
guys!treat me kfc JOM! paling kurang pun Oblong Pakcik jual Keropok lekor sebelah depan dengan air wana wani! thank you!





Sila tengok:



best bro!













HAVE A NICE DAY

Saturday, October 15, 2011

i'm your silent reader!


assalamualaikum..

mood:
=] i still can smile and still can put my tiredness aside. i dont care bout that as for me if i think I CAN so whatever happen i still can. no matter what happen to you the best thing is urself. huh?? thats common idea la untuk petang2 macam nih. i just finding time to release all my tens here and i hope its working! =]

currently:
i miss my mama and babah too.instead of missing my old friend i also miss u! MasyaAllah....bila kamu nak datang sini Syafaah?? he3... i will crying and i said "help me!!!!"i know U hear me and U care bout me!" Alhamdulillah.... =]













HAVE A NICE DAY

Thursday, October 13, 2011

dont ask before u googling!

assalamualaikum..

mood:
good fine well Alhamdulillah..

any:
ntah lah..hari ni best!

and:
jumpa sorg budak sekolah yang bawak kamera macam atas tu huh!

and:
its not easy to bring the stick to the end of the wire.

morning:
boleh la..ada budak skuter biru!

and:
esok last day of CARSTECH!

saturday:
wey...ada Wondermilk broo!! tapi aku ada MODUL! its compulsory!

and:
aku patut google dulu meaning baru pergi tanya orang! bila dah tau jawapan baru senyum sorg2.

and:
bye.





HAVE A NICE DAY

Monday, October 10, 2011

ini entry bebas



assalamualaikum...




today:
fainted! =[

lack:
maybe i lacking of GLUCOSE

booth:
esok kiteorang ade CARSTECH! <---salah2 eja!

found:
now i know how to be friend with them

mood:
aiyooyooyoo...

food:
sedap bha

bubble T:
aiyooo sedap ye...







HAVE A NICE DAY

Sunday, October 9, 2011

lights off ..


assalamualaikum..


ok this is the useful one!

date:
err...

time:
10:38pm

KLPF:
eh sibuk je kan kau ni! masyaAllah... bagus2.nanti dapat banyak ilmu bro! tape2 serius aku faham. haha kena faham la kan...bukan selalu free so bila dah ade sibuk tu tape2...tak marah.. serius betul..


and:
tolong belikan buku! The Cure!! (ini hanya untuk menanmbah ilmu pengetahuan)

bha:
ok bye...


Saturday, October 8, 2011

for a short while i've been thinking ......


we may change to be more independent.

its not i doesnt need you now

but sometime or most of the time i think bout myself

my own future not only the next 5 4 years but for tomorrow

and let me be alone if i want to walk alone

i'm used to be like that and i'm happy doing that

not because u're horrible but

i'm human

i need some spaces and more air to breath

give me chances to do so

dont asking me why why why

i'm sicks answering those question

just see me from behind

i have my own desire

if i say "i got to go..."

let me

dont ask anything

if i dissappear

let me

i like to be alone

and

thank you for searching me around the world

dont worry =]




Pesanan khidmat masyarakat untuk rakyat 1Malaysia

assalamualaikum..

=] whatever happen i should SMILE !

and:
try to get enough sleep after this..





lesson:
jangan lah terlalu cepat membuat keputusan lepas dengar perkataan FREE!
serius janganlah boooo sangat percaya.

sebab aku dah terkena.serius sudah terkena. sebab nak cepat sangat and nak lari dari promoter mulut manis macam tebu bila bercakap. last2 i have to pay rm150. even i didnt use their service bro! =[

diorang cakap "FREE JE DEK OIW...NI PROMOSI MANE ADE BAYAR2! hapak la tak bayar! datang bil dekat rumah "U HAVE TO PAY RM150 ! whateverrrrrrrrrrr.....TA NAK BAYAR!


konklusi:
janganlah terlalu cepat percaya dengan promotion tepi2 jalan, tepi2 kaki lima, tepi2 sekolah, tepi2 bus stop ....








Tuesday, October 4, 2011

kenapa sibut jalannya lembap sekali?

assalamualaikum..

yesterday i tried my best




today also i burned up all my free time to you but still....




another second also i try to get into u ....




masyaAllah.....





server DOWN nak mampos sja!





sakit hati belakang cerita...




esok sudah rabu!




Kerajaan tolong kasi up power sikit dekat web yang ada ------.gov.my! serius tolong lah...




serabut je dua tiga menjak nih!




malas nak pikir over2 kang aku pulak nganga!




and i really hope i can buy a cup of bubble T after this! release tension aku!




tolong lah kesian!















HAVE A NICE DAY

Wednesday, September 28, 2011

sky full of lighters





assalamualaikum..




currently:
banyak gilaa formm untuk di isi oleh sesiapa pun! u all are invited to join our club!



and:
petang tadi ada brader call..
B: assalamualaikum..ni saya ....... yang ni nur athirah ke?
A: ye ni saya yang bercakap!
B: Tahniah! anda terpilih jadi ahli Kelab Keusahawanan UITM!
A:........blurrr....... =|
B: petang esok bla bla bla.... ade jamuan hari raya dekat bla bla bla dengan Timbalan Naib Canselor bla bla bla pukul 6 dekat seroja bla bla bla DATANG YERRR....

ok thank you!



test:
lecturer math bisik dekat i "hari nih tak boleh pakai selipa"
(+____0)

OPSSSSS sorry i tak ingat!
atleast selipar i tak sama macam selipar jamban yang dah haus tu yer...bagi yang pakai selipar haus tu sila tukar lah...takut2 tersadung kang!




drink:
i like very much the bubble T! rasa macam dah kunyah chew gum plak kan!!




energy:
"penjimatan tenaga"




kesihatan:
BAIK.ALHAMDULILLAH =]




ilmu:
gampang bro! senang2....




Bruno Mars malas....
Link






HAVE A NICE DAY

Thursday, September 22, 2011

sediakan payung sebelum hujan lebat turun!


assalamualaikum..





currently:
baru je makan nasi lemak pakcik bawah bangunan..
"ni first time saya beli nasi pakcik!"
"laa...hari ni jugak last day pakcik jual."
"laaaa......"



jamuan:
FSG ada buat jamuan RAYA! yeah we still in Syawal so jamuan raya lah kan! banyak gila makanan! mewah betul! =] seriously banyak kot! rugi la sape yang tak datang or sombong nak beratur panjang2 amik makanan! Thanks!




and:
bila masuk lab rasa macam nak kena interview saje! sebab nervous gila dengan lecturerrrrr! he's like pegawai JPJ! yes i know i cannot play around during the experiment! =] serious NERVOUS!




BB:
this is not Blackberry or blueberry cheese cake! Broadband loaading slowwwwww je.





lately:
asyik hujan! rintik2 sahaja!

^
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hujan rintik2...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
bye!=]


when i called my mama...

assalamualaikum..

bangun awal dari biasa. just to turn off my alarm and i continue my sleep again..change my position to feel like i baru nak tidur.. =] wake up and walk slowly to the toilet and theres no people! WAIT! mana sume orang? feelingless...after prayed i stared to the window. i just feel so lonely. i want to have something i want in my life.. Why i'm here? WHY! because UITM call me to continue my studies or what? idk... its all about my intention of having good life!



start:
Everyday when i walk to my FSG i think What i'm going to do? What is my aim? Setiap yang kita buat mesti ada sebab! and i miss my Family! i have to be strong!




Niat:
Kadang2 kita sendiri tak tahu apa yang kita nak bila kita belajar! Niat pagi2 tu sangat penting! Bila niat yang baik maka akan dapat yang baik.




book:
i have to be friend with BOOK! they all goin to be my BFF. i also need to be fair with internet..i still have to use them to find more info..




lecture:
dalam kuliah, masing2 ada kelebihan sendiri. Show them! dan aku sentiasa tunjukkannya. Mungkin banyak yang salah dari betul tapi Learn From Mistake and i dont have to be shy. Bila dah salah, ada yang betulkan so that i dont have to repeat the same mistake after this.





Yakin :
bila pakai baju kurung confiden level jadi sangat TINGGI!





what i feels now is i want to get what i want and ignore what is the remeh temeh things around! i can walk alone to find my classes and i can ask people when i lost in my own FSG..i have to be STRONG! =] yes i can do it!






HAVE A NICE DAY

Sunday, September 18, 2011

Cerita sepotong kek Indulgence yang dibeli dari SR


assalamualaikum..

motif:
gambar di atas adalah pilihan hati semata2.tak ada kaitan dengan mana2 pihak.

mood:
brightly wound! <----(tajuk lagu) hahaha dengar dari blog ZARA terus loading kat youtube! baaaa....

feeling:
biasa2 je.baru habis TAKLIMAT BERSAMA DEKAN. it was motivation session kot..and the food was GOOD! free wey! and thanks to all the supporterrrrrr! and the talk was great lah! atleast we all know how to survive dekat sini.

second feeling:
babah nak datang Shah Alam! yeayyy.... kan bagus kalau mama ikut sekali!

third feeling:
i got my own henna! from Suara Kami! <---baaaa i jumpa CikEpal,Nisa Kay,Shaheizy Sam bro! sume comel gila! hahaha nampak je lah..nak datang tegur,tangkap gambar tu memang tak lah sebab time tu aku sakit kepala.dengan tudung selekeh gila.malu la nak tegur kan! tapi serius EXCITED gila..rasa macam jumpa Justin Biber je!!!

currently:
tak makan lagi. nak diet? memang tak lah sebab prinsip saja "BANYAK BELAJAR BANYAK MAKAN! <----nak makan banyak mana pun kan? takat sepinggan nasi sehari tu boleh la...

wish:
azri,bila nak balik Malaysia?? =]

and:
to readers, sila jaga kesihatan! owh yeahh jangan makan banyak2 sangat takut senang dapat penyakit! hahaha i mean u just control the amount of sugar,oil,salt and everything in ur food and drink!

wheather:
sangat mendung! tadi ada guruh2 kilat2...angin memang kuat lah! biasalah sini bukit bukau..nak pulak aku tinggal atas bukit tambah lagi dengan tingkat 6...syukur!

close:
HAVE A NICE DAY!
=D




Friday, September 16, 2011

Someone like you second

assalamualaikum..

mood:
sunyi! <----- bunyi kipas je kuat!

feeling:
kenyang! makan Function! undefined bro feeling sekarang!

speech:
LESS! kalau aku tension aku suka senyap! tak payah susah2 sembang pot pet pot pet dengan aku! memang aku tak layan! lagi2 time math! Sengal! kadang2 malas nak fikir panjang atau berlagak tahu! padahal fail RECALL!

comment:
since dah ada Maxis percuma nih asyik ngadap screen je! =] ape barang pakai wifi yang slow gila sampai "This web is not available" MasyaAllah....nasib baik Malaysia maju, kalau macam Somalia ade kau nak rasa wifi?

UtEM:
asal aku eja macam tu? forget it! pacik! best tak dekat sana? ade rasa macam dekat Melbourne tak? =] aiceceyyyyy....belajar rajin2 ye. kalau rumah dah berasap macam kilang padi tu silalah keluar! serius bro, i BENCI gle nak mampos orang yang berasap maut nih! rasa macam nak penampar laju2 je 120km/h! arghh mne2 pun ade orang berasap! bila tanye "u pentingkan kesihatan atau kecantikan?" "wa pentingkan kesihatan sambil tu sedut asap maut laju2!" kan pelik tu! arghh benci lah....memang kalau sembang pasal topic berasap2 nih rasa macam nak berdebat pulak! aku punyalah susah payah jaga kesihatan,ade pulak golongan yang senang2 lepaskan asap maut merata2! yelah aku nak sedut OXYGEN! bukan CARBON MONOXIDE! tu lah lain kali belajar Chemistry bukan ye ponteng kelas! errr....

feeling second:
aku benci lah golongan atas tu huh! =O benci gila!

adele:

Someone like you

assalamualaikum..

mood:
pinar2 =|

feeling:
new student!

routine:
makan minum jah!

first sight:
Bagus je aku masuk sini~! sume kena recall laju2.yelah kate DEGREE! lecture sume otai sangat "ko survivelah sendiri brader!" ok lah!

comment:
SYUKUR... masih lagi mampu belajar penuhkan otak dan dada dengan ilmu.Maaflah bagi ilmu yang lalu yang aku sudah lupa.. bukan senang nak ingat tajuk Probability kalau kau sudah tinggal sume tu 6bulan yang lalu! dan biarlah kita timba ilmu baru! yang hilang bersuluh ganti,idok gitu?

MDS:
sume yer ok...cungap2 lah aku nak kejar bus! mende! bangun awal pagi sebab nak ready solat subuh bagai pukul 4.45am! Syukur jugak braderrr....

sc physics:
fyi kos aku hanya tampung 30 orang je student untuk intake kali nih! 10 lelaki 20 perempuan! buat masa nih sume ye best belajar! tak de lah sampai botak kepala perah idea kan! =] so far so good...

kolej:
gua kolej melati! bilik dah macam hotel! boleh terima? kongsi dengan Misha~

hari2:
pagi2 dah panjang leher tengok bus LALUAN B tak pon D atau E! itu sume bus FREE ! Fakulti aku kena panjat bukit bukau yang ade jalan Tar... memang letih tapi baguslah... atleast i burn something we call SWEAT!

ucapan:
Good Nite! =D <------ (sume orang dah tido bro!)

gambar:
malas nak camwhore jakun tengok U kan!





HAVE A NICE DAY

Sunday, September 4, 2011

Raya tahun nih kurang dapat sambutan sebab semua sambut Raya depan FB je!


assalamualaikum..



mood:
= I <---- tengah kunyah semprit!



body:
yeahh sure2 aku dapat selsema peguin kan sebab asyik teguk ais je sepanjang raya2 nih! kalau dah boleh memilih pasti yer aku pilih ice lemon tea daripada teh tarik panas2! ok berat aku still tak gerak2! arghhh gemok barangkali! tekak aku dah macam tekak tebu je! indah khabar dari rupa! sakit tapi aku masih boleh beza rasa rendang dengan kuah kacang! "mama, dah 19 tahun kakak tak pernah makan kuah kacang!"




idea:
packing barang! sebab nak pindah ! yeaayyy i got "new" room! hahaha aku akan berhijrah ke UITM Shah Alam! thats for my degree lah! and tak sabar yer nak pegang buku! horrayyy!!




intention:
nak jadi budak baik selalu! nak guna skype selalu! nak kurangkan bercakap! nak sentiasa baca doa bila nak belajar! nak attend kuliah! nak belajar! <------ banyak gilerrrrrr!




wish:
azri! duduk UtEM buat macam duduk Homestay! hahaha! jangan lupa kita kat Melbourne! boleh ngorat awek cun ! wakaka!!! and jangan main ragbi nanti patah tulang! jangan jadi PA system! nanti kena usherr! tolonglahh... dan banyak lagi nih nak cakap tapi dah macam mak nenek gigi colgate plak membebel!




5A:
adik aku nak exam UPSR!




song:
currently dengar radio bila masuk kereta!




facebook:
malas nak change gambar raya untuk DP! dah macam hape je... asal raya DP raya, asal krismas DP krismas, asal Bersih DP kuning! kan dah macam hape je...




ucapan rasmi:
Bila kita dah semakin membesar kita akan rasa dewasa, bila kita rindu dia kita cakap "sayangnya tak rindu awal2!" so lebih baik kita hargai ape yang ada daripada kita kena nangis tempayan2 lepas tu!



Monday, August 29, 2011

berjubah masa shopping? pelik atau biasalah!

assalamualaikum..





kiteorang rasa nak pakai jubah on that day time nak pergi beli barang dapur. gagah lah 4dara pakai jubah. step masuk tesco, sume mata pandang! aik! biar kan ajee...dan dari pemerhatian aku lah masa kat sana, aku rasa mereka sudah obses with hana tajima! pakai shawl sebijik macam hana, mungkin macam any blogger2 yang femes tu huh! ok lah..mungkin ada yang sesuai atau ada yang patut tukar je pakai bawal macam aku tu huh! senang je! 2pin pun cukup. tak perlulah jarum2 bagai! ape2 pun just be urself! ok... after this raya and i will eat anything i think they all delicious lah!
Selamat hari Raya! =]